Acend wint VCT Champions tegen Gambit

barbose
4 minuten lezen

Acend won de VCT-kampioenen nadat hij vandaag Gambit versloeg in de 5e marathonreeks en werd daarmee de eerste officiële VALORANT-wereldkampioen.

Acend ging verder waar ze waren gebleven tegen G2 en ze begonnen de verdedigende kant van Breeze te overvallen. Gambit had het grootste deel van de helft moeite met het vinden van veldcontrole of vroege fragmenten, met Acend met 9-3 voor in de eerste helft.

Gambit bouwde het momentum op door de pistoolronde op de verdedigende helft te winnen, maar de wapenronde werd lastig toen Gambit verstrikt raakte in Zeek's finale. Acend brak snel door in A-court en nAts nam de leiding naar 11-5 voordat Viper Gambit op de kaart hield met drie opeenvolgende vitale ronden achter hem. Acend veranderde van strategie en ging naar B, maar de nAts waren er nog steeds, wachtend achter hun giftige muur. Deze laatste twee rondes van de eerste helft maakten een groot verschil en Gambit's uitstekende verdediging zorgde voor een fantastische 13-11 comeback.

BONECOLD veroorzaakte een enorm momentum met Sheriff in de tweede ronde om Ascent te lanceren met een economievernietigende 4K. Acend leek veel bedrevener in het aanvallen van deze kaart en profiteerde van kleinere sites met zijn agressieve bewegingen en spel na de plant. Maar net als Breeze eindigde Gambit de eerste helft met 7-5 achter.

Acend liet dit keer geen comeback in de tweede helft zien, maar pakte het pistool, de anti-eco en zelfs de bonusronde, waardoor hij zijn voorsprong vergrootte en de controle behield. Acend won de kaart met 13-7.

Gambit reageerde op Fracture met een indrukwekkende start aan de aanvallende kant en won de eerste drie ronden van de helft, inclusief een onberispelijke bonusronde. Acend slaagde er niet in om enig defensief momentum te krijgen, en momenten als Zeek die zichzelf doodde met zijn Raze Ultimate waren indicatief voor de teleurstelling die ze voelden. Nats en Chronicle hadden een K / D van 11 kills en slechts 1 kills in de 36-3 eerste helft in Fracture.

nAts voegde nog drie kills toe aan de krankzinnige score in de verdedigende pistoolronde, waardoor hun toch al grote voorsprong naar 12-1 werd gebracht. Een paar Acend power buy-rondes gaven het team iets om blij mee te zijn, maar Gambit beëindigde de kaart met een onberispelijke buy-ronde, waardoor Fracture resoluut 13-3 veiligstelde. nAts eindigde met een bijna ongekende 26-3 KD-rating, waardoor Acend de hele game geen toegang had tot de site.

Acend nam een ​​vroege voorsprong om Icebox te lanceren, maar toen de kooprondes eenmaal begonnen, wisselden beide partijen heen en weer. Maar net als bij Breeze en Ascent, kwam Gambit laat tot een rally om de helft af te sluiten, met een achterstand van slechts 7-5 voordat hij doorging naar de verdediging.

Gambit profiteerde van deze rally door zijn pistool, anti-eco en eerste volledige koopronde te winnen en een voorsprong van 7-3 te nemen, op een gegeven moment met een voorsprong van 10-8. Net als bij het begin van de kaart, ging de rest van de tweede helft heen en weer, waardoor Icebox in verlenging kwam. Acend behaalde een vroeg voordeel in OT na een agressieve starxo double kill dankzij een push met Sage, waardoor Acend de map met 14-12 won.

De reeks werd beslist in Split en Acend nam de leiding op baan B met een aantal uitstekende verdedigende rondes. Die voorsprong liep op tot 7-1, maar opnieuw tijdens deze reeks keerde Gambit het momentum om door van richting te veranderen en A aan te vallen. Ze wonnen vier rondes op rij om de helft af te sluiten.

Acend bleef de kaart leiden met de tweede ronde pistolen, maar Gambit reageerde met perfect getimede agressieve blikken in de eerste volledige koopronde. Acend probeerde de Gambit-comeback te stoppen met een succesvolle 2v3 post-plant op A, gevolgd door een uitstekende lezing van Gambit-agressie op B. De economie van Gambit herstelde zich niet en Acend sloot de reeks uiteindelijk af met een 13-8 overwinning.

Acend's tweede, vierde en vijfde kaartoverwinning was een poëtische hervertelling van hoe ze hun eerste grote trofee wonnen tegen Team Heretics bij EU Masters One.