Met de comeback van TenZ versloegen de Sentinels NA VCT Challengers NRG in hun openingswedstrijd.

barbose
2 minuten lezen

In hun eerste officiële wedstrijd sinds de kwalificatiewedstrijden voor de Champions-groepsfase kende Sentinels een moeilijke start door NRG Esports te verslaan in hun eerste VALORANT-serie van 2022, waarbij ze de serie met 2-1 wonnen.

De serie begon met Fracture, de keuze van de Sentinels. Maar NRG absorbeerde de Noord-Amerikaanse moloch van vorig jaar en speelde een agressieve stijl die een timide Sentinels-team verbijsterde. TenZ zag er in de eerste helft niet uit als een superster, met slechts vijf moorden op Jett en nul voor vijf op de eerste bloedkaart. Ze werd wakker in de tweede helft en scoorde twee drievoudige moorden in de eerste drie rondes. Zij werden echter te slim af door het duo tex en ANDROID, dat NRG met een score van 13-10 over de streep duwde.

Helaas voor NRG bleef TenZ warm toen hij Haven binnenging. Ondanks het scoren van nog een paar drie kills, behield NRG een 7-5 voorsprong in de rust na de aanval. Geconfronteerd met een beschamende 2022-2 nederlaag aan het begin van het seizoen 0, speelden de Sentinels een indrukwekkende aanval in de tweede helft en niemand bij NRG had een grote positieve impact op Jett behalve s0m. Sentinels namen de Haven-kaart 13-11 om de serie naar de Bind te sturen.

Op de laatste map nam Sentinels snel een 14-6 voorsprong met 1 kills van TenZ. NRG kwam niet met de antwoorden die nodig waren. De Sentinels namen een 19-11 voorsprong in de rust dankzij 1 kills van TenZ. NRG won een vlekkeloze (en ook cruciale) pistoolronde om het begin te maken van wat een potentiële comeback had moeten zijn. De Sentinels wisten de serie echter af te sluiten met een mooie A-site-overtreding.

De Sentinels openen het weekend volgende week met een wedstrijd tegen de Pittsburgh Knights op vrijdag.