Cloud9 besegrar 2022 Thieves i NA VCT 100 öppningsmatch

barbose
2 min läsning

I den första matchen i NA VCT Challengers One main event, slog Cloud9 100 Thieves med 2-0 för att lämna.

Seriens första match ägde rum i Split och C9 dominerade 100T i första halvlek. 100 Thieves vann den tredje omgången, men vann inte en omgång till förrän den 11:e. De vann de två sista omgångarna i morgon för att avsluta med 3-9 och presterade mycket bättre i försvaret.

Den andra halvleken var mer konkurrenskraftig då inget av lagen vann mer än tre omgångar i rad. Cloud9 förde spelet till punkten att avsluta i den 22:a omgången, men 100 Thieves behövde bara en seger i två omgångar för att kvittera. Sista varvet var två till två, eftersom C9 lyckades få ner spiken på millisekunder. 100T misslyckades med att återta platsen och tog C9 Split 12-10.

Cloud9 startade Breeze genom att dominera 100 Thieves på plats B. C9 fortsatte med att vinna de kommande tre omgångarna och vann enkelt bonusrundorna. 100 Thieves stoppade slutligen blödningen i den sjätte omgången.

Omgång sju tog tillbaka 100T-platsen men slutade i katastrof eftersom han inte hade tillräckligt med tid för att neutralisera Spike. Tre medlemmar dog så småningom i explosionen, vilket fick 100T att eka i nästa omgång och utöka C9:s ledning till 7-1. Men 100 Thieves avslutade halvleken med ställningen 7-5.

C9 inledde andra halvlek med sin pistolrunda och stoppade enkelt 100T:s frammarsch mot fält A. De fortsatte med att vinna de följande två omgångarna, inklusive bonusrundorna där Vanity lyckades överleva och 100T hindrade bomben från att plantera.

C9 kom till punkten att ta matchen i den 18:e omgången, men tog ner 100T Spike, vilket tvingade omgången två-två att kunna fördröja deras nederlag. Men C9 säkrade spelet och tog matchpoängen en omgång senare.

Cloud9 kommer att spela Evil Geniuses den 25 februari. 100 Thieves kommer att möta The Guard den 26 februari.